create a web page


Energie Prestatie Certificaat (EPC) voor niet-residentiële gebouwen.

Wanneer is het EPC verplicht? Waarvoor dient het?

Wie zijn horeca- of handelszaak, kantoor, praktijk, B&B, ... verkoopt of verhuurt, moet vanaf 2020 over een geldig EPC beschikken. Bovendien moeten een aantal elementen uit het EPC vermeld worden in advertenties of bekendmakingen waarin het pand te koop of te huur wordt aangeboden. Het EPC kan opgemaakt worden vanaf 2020.
Met dit nieuwe EPC willen we aandacht geven aan een belangrijke gebouwengroep waar nog veel energiewinst te halen is. We streven in Vlaanderen naar een energiezuinig gebouwenpark tegen 2050, zowel op de woningmarkt als bij de bedrijven en organisaties!
Het EPC attest moet aanwezig zijn vanaf het moment dat de wooneenheid te huur of te koop wordt aangeboden. Aan de hand van het energieprestatiecertificaat kunnen kopers en huurders verschillende niet-residentiële panden met elkaar vergelijken op vlak van het energieverbruikMeer informatie over EPC verplichting.

EPC nodig? Hoe kom ik er aan?

Stelt u uw pand te koop of te huur dan moet u een officieel energieprestatiecertificaat verkrijgen. U dient een energiedeskundige type A aan te stellen die uw woning zal keuren. De erkende EPC verslaggever zal ter plaatse de nodige opmetingen en vaststellingen doen teneinde u een correct certificaat te bezorgen. Michel Haegeman doet dit voor u, correct, snel en betaalbaarMeer informatie over EPC aanvraag.

Bewijsstukken voor de opmaak van het EPC.

Heeft u bijvoorbeeld nog facturen van uw uitgevoerde isolatiewerken of foto's van een renovatiewerk/verbouwing/uitbreiding en u wenst een EPC om uw huis te verhuren, dan mag u die ook ter beschikking stellen aan de energiedeskundige bij het laten opmaken van uw EPC. Het kan de keuring en uw EPC score (waarde) eventueel gunstig beinvloeden. Meer informatie over bruikbare bewijsstukken.

Wat is het EPC certificaat? Wat staat er in?

Het EPC attest toont de energiescore van uw pand. Dat is het berekende energieverbruik per jaar en per m² bruikbare vloeroppervlakte (kWh/m² jaar). Sinds 2019 krijgt het gebouw een label en geeft het EPC+ certificaat aanbevelingen en tips om uw woning energiezuiniger te maken. Het EPC-plus toont in hoeverre uw huis, appartement, studio, studentenkamer, ... al voldoet aan de energiedoelstelling van 2050. Laat u een EPC opstellen voor een eengezinswoning dan wordt automatisch een kostenraming meegegeven. Meer informatie over het nieuwe EPC+ attest.

Kostprijs van een
Energie Prestatie Certificaat

Dit EPC kan pas vanaf 2020 opgemaakt worden.

tot 100m² €x
van 101m² tot 200m² €x
van 201m² tot 300m² €x
van 301m² tot 400m² €x
van 401m² tot 500m² €x

Dit zijn gemiddelde prijzen (excl. btw) afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gebouw. Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden werken wij enkel in de regio's
Gent-Evergem-Lievegem-Lochristi-Wachtebeke-Eeklo-Zelzate
Na renovatie verkrijg je een nieuw attest aan -50%.Vraag vrijblijvend een gratis offerte met advies.

Interessante informatie over energie en wonen.

Waarom een EPC laten opmaken?
Wat kan de EPC attest voor u betekenen.
Hoe kan ik de EPC waarde verlagen en wat is daarvoor de kostprijs.
Wat is de woningpas?

Heeft u een vraag?
Wenst u een EPC keuring of een vrijblijvende EPC offerte?
Bel 0474/07 94 04 of mail info@michelhaegeman.be

Ik bezorg u binnen de week uw EPC.

Michel Haegeman

energiedeskundige type A

Kramershoek 47
9940 Evergem-Wippelgem

BTW: BE0586 869 596
VEA erkenningsnr: EP 16567